A HanYou Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány 2016 óta képviseli Magyarországon a koreai kulturális értékek iránt magyar rajongói csoportokat, a koreai tradicionális és modern kulturális területeken hobbi, vagy edukációs szándékkal működő csapatokat. Az alapítvány tagjai az elmúlt évek során számos meghívásnak, felkérésnek tettek eleget, bővítették tudásukat hazai vagy koreai környezetben.

Népeink gondolkodásmódja hasonló, természetszeretete, hagyományainak tisztelete, népdalainak, hagyományos (népi)táncainak bemutatása, a komolyzene, a táncművészet, a sport, a kézműves művészet mellett a modernebb vonulatok (zenében, táncban K-pop) a filmművészetben, irodalomban de még népeink egyedi írásmódja (ábécéje), gasztronómiája is azt mutatja hasonló értékrendünk, sikereink és céljaink vannak. Talán ezért alakulhatott ki ilyen szoros barátság , ilyen kötődés kulturális vonalon a koreai és magyar nép között.
A több mint 10 éve kapuit megnyitó KOREAI KULTURÁLIS KÖZPONT a híd szerepét tölti be, Európában vezető helyen – fantasztikus sikerességgel, a változatos programok, fesztiválok, közös bemutató estek, rendezvények szervezésével Magyarországon és Dél Koreában. Köszönettel mondhatjuk ezt, a Nagykövetségeknek, a Központ régi és új vezetőségének, lelkes munkatársainak és a rajongók fáradtságot nem ismerő aktív részvételének, ezeken a változatos és maradandó élményeket adó programokon.
A teljesség igénye nélkül e honlapon felvillantunk érdekességeket, próbálunk egy keresztmetszetet adni eddigi tevékenységeinkből és kedvet csinálni ahhoz, hogy lelkünk közös ablakához invitáljunk minél többeket. Egy olyan ablakhoz melyen át a megismerés, a tudás, a szeretet, a kikapcsolódás a ragaszkodás és a tisztelet fénye – még nemesebbé teheti a lelket.
vershez--600

„Néma hajnalok, királyi paloták,
Zárkózott sóhajok, sejtelmes éjszakák –
Titkok rejtélyes kútja.
Páratlan kolostorok
Kincseket rejtő múltja,
Virágok, színek, kövek,
S a hanbok, e titokzatos női viselet
Harmóniája –
A ráfigyelőknek titkait kitárja!
Itt a csendnek, a hallgatásnak is
Súlya van!
Egy széplelkű ország szellemisége
A mi lelkünkben is megfogan.”

Részlet – Pánti Anna: KOREA TITKAI c. verséből