A budapesti Koreai Kulturális Központban filmklub keretében havi két alkalommal tartunk vetítéseket. A filmeket eredeti nyelven, minden alkalommal magyar felirattal vetítjük. Az események látogatása ingyenes, csupán egy internetes regisztrációhoz kötött.
Minden alkalommal egy újabb alkotás kerül műsorra, és kéthavonta új témára fűzzük fel a következő hetek filmjeit. Az elmúlt időszak tematikus vetítései a teljesség igénye nélkül: Koreai katasztrófafilmek, Diákok a koreai filmvásznon, A képregények csodálatos világa, A férfi és a nő kapcsolata a filmvásznon, Nem csak a 20 éveseké a világ, Szerelmespárok.

Ahogy látható, igyekszünk a koreai filmgyártás darabjai közül úgy válogatni, hogy mindenki találjon kedvére valót. Feladatunknak érezzük, hogy ne csak a legfrissebb közönségsikereket mutassuk be, hanem olyan klasszikusokat vagy éppen kevésbé ismert, mára akár Koreában is elfeledett darabokat is, amikkel máshol nem találkozna a magyar közönség. Nagy örömünkre szolgál, hogy van igény erre az ismeretterjesztésre, vetítéseink rendre telt házzal futnak.

Budapesten a havi rendszeres filmvetítések még a Koreai Kulturális Központ megnyitása előtt elkezdődtek. Az azóta bezárt Örökmozgó moziban havonta egyszer láthatott koreai filmet magyar felirattal a nagyközönség. A központ megnyitásával a filmklub is átköltözött, és már havi két alkalommal jelentkezik új filmmel.
A filmklub házigazdái Marton Eszter és Kocsis János, akik az éves koreai filmfesztivál szervezésében is aktívan részt vesznek.
koreai-filmklub--600