2012. március 26. és 31. között a Pécsi Kulturális Központ adott helyet a PTE Film és Vizuális Kultúra Tanszéke által szervezett Koreai Kulturális Hétnek. Az esemény lehetőséget teremtett arra, hogy néhányan, a koreai kultúra iránt érdeklődő emberek, találkozzunk. Felvetődött az ötlet, hogy a Koreai Kulturális Központ mintájára Pécsett is szervezzünk programokat. Így született meg a klubunk.

Filmklub szervezésébe kezdtünk. Kedves segítőnk, Pánti Anna operaénekesnő segítségével felvettük a kapcsolatot a Koreai Kulturális Központtal, amely támogatta ötletünket és a filmklubunk számára filmeket biztosított. A vetítéseknek a Civil Közösségek Háza adott otthont. Elsőként az Áprilisi hó című filmet vetítettük 2013. február 08.-án. Azóta minden hónap utolsó péntekjén levetítünk egy filmet a dél-koreai filmgyártás széles kínálatából.

A Koreai Kulturális Központ által rendezett filmfesztiválok szervezésében is részt veszünk, 2016-ban, örömünkre, már harmadik alkalommal volt Pécsett is Koreai Filmfesztivál.

Tevékenységi körünket szeretnénk tovább bővíteni: koreai életről és kultúráról szóló előadásokat szeretnénk tartani.

Elsőként A Koreai Street Food világa – Egy magyar chef élményei Dél-Koreában címmel szerveztünk előadást. Vendégünk Tóth Károly debreceni chef volt, aki nagyon jó hangulatú élménybeszámolót tartott. A program sikere megerősített bennünket abban, hogy érdemes további előadásokat is szerveznünk.

Keressük a lehetőséget arra is, hogy koreaiul tanulhassunk. Céljaink között szerepel ennek megszervezése is.

A klubunk a facebook-on elérhető, a címünk:
https://www.facebook.com/groups/368492293268005/

Turcsi Eleonóra
Pécsi Koreai Klub